U bent hier

Onderneming & Fiscus
Belastingdienst zit achter zijn centen aan!

Belastingdienst zit achter zijn centen aan!

Niet iedereen is stipt met het betalen van zijn belastingschulden. De Belastingdienst wil dit geld natuurlijk toch binnen proberen te krijgen door het sturen van een aanmaning of zelfs een dwangbevel. Betaalt iemand dan nog niet, dan start de fiscus met een invorderingstraject. De fiscus is nu met een proef gestart om deze laatste groep mensen/ondernemingen telefonisch te benaderen met de vraag of ze de openstaande schuld willen betalen.

Incassomedewerkers zullen de personen of ondernemingen bellen die na een aanmaning en een dwangbevel nog niet betalen. Deze groep krijgt nog de kans om de schuld online te betalen. Mochten mensen dus zijn vergeten om de aanslag te betalen dan krijgen ze op deze manier nog een laatste mogelijkheid. Het moet dan wel gaan om relatief kleine openstaande bedragen van enkele duizenden euro’s. 

Geen invorderingstraject opstarten

Op dit moment moeten de mensen nog wel zelf actie ondernemen om de belastingschuld te betalen. Het is de bedoeling dat op termijn toestemming gegeven kan worden voor een automatische incasso. Deze aanpak heeft voor de Belastingdienst veel voordelen. Ze hoeven immers geen invorderingstraject te starten om beslag te leggen op een bankrekening of het innemen van een auto bij een stop- en betaalactie. De fiscus zal de proef na zomer verder uitbreiden. Aan het einde van het jaar zal staatssecretaris Weekers van Financiën de proef evalueren.