U bent hier

Onderneming & Fiscus
BelastingTelefoon stelt uw geduld op de proef

BelastingTelefoon stelt uw geduld op de proef

Voor antwoorden op uw belastingvragen kunt u terecht bij de BelastingTelefoon. Het is op dit moment echter niet eenvoudig om iemand aan de lijn te krijgen. Door de drukte van de afgelopen weken is de BelastingTelefoon moeilijk bereikbaar.

Het verzorgen van uw aangifte inkomstenbelasting en het aanvragen van toeslagen is niet eenvoudig. U moet rekening houden met lastige fiscale regels en dat dan ook nog goed in uw aangiften of aanvraag verwerken. Met vragen kunt u daarom terecht bij de BelastingTelefoon. Maar dan moet de Belastingdienst natuurlijk wel bereikbaar zijn. Op dit moment is dat door drukte een groot probleem.

Fiscus krijgt veel vragen

Veel mensen klagen erover dat ze lang in de wacht staan of dat de verbinding op een gegeven moment opeens wordt verbroken. De Belastingdienst heeft aangegeven dat ze op dit moment erg veel vragen krijgen en niet genoeg mensen hebben om dat allemaal af te handelen. Veel vragen gaan over de toeslagen en de uitbetaling op één rekeningnummer. Daarnaast is er ook veel onduidelijk over de voorlopige aanslagen en het niet meenemen van alle wijzigingen en nieuwe tarieven.

Verhogen capaciteit BelastingTelefoon

Het lukt de Belastingdienst niet om dit probleem op korte termijn op te lossen. Op dit moment is de inzet van het aantal werknemers maximaal. Het verhogen van de capaciteit is niet direct mogelijk, omdat werknemers een interne opleiding van een aantal weken moeten volgen. U zult dus wat geduld moeten hebben. Het kan ook helpen om eens te kijken op de website van de Belastingdienst bij ‘veelgestelde vragen’. Misschien dat uw vraag erbij staat! En algemene vragen kunt u ook stellen via Twitter: @Belastingdienst.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over uw aangifte inkomstenbelasting of uw toeslagen, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!