U bent hier

Organisatie & Leidinggeven
Bijlage bij Nieuwsbrief Loonheffingen 2023 gepubliceerd

Bijlage bij Nieuwsbrief Loonheffingen 2023 gepubliceerd

De Belastingdienst heeft een bijlage bij de eerste uitgave van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2023 gepubliceerd. Hierin staan onder meer de tarieven, percentages en bedragen die gaan gelden per 1 januari 2023.

De tarieven, bedragen en percentages zaten in het verleden ieder jaar als bijlage achterin de Nieuwsbrief Loonheffingen. Sinds vorig jaar staan de tabellen in een aparte bijlage bij de nieuwsbrief (pdf).

Tarieven loonheffingen 2023

In de bijlage bij de eerste uitgave van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2023 staan de tarieven, bedragen en percentages die u nodig heeft bij de aangifte loonheffingen en die gelden per 1 januari 2023. Zo staan in de bijlage onder meer de lengte van de schijven, de bijbehorende percentages van de loonbelasting/premie volksverzekeringen en de heffingskortingen. De informatie uit de Nieuwsbrief Loonheffingen 2023 wordt opgenomen in het Handboek Loonheffingen 2023 dat naar verwachting begin volgend jaar gepubliceerd wordt.

Update 9 december 2022: De Belastingdienst heeft laten weten dat er in de bijlage een fout staat, en wel in tabel 12 (Overige normbedragen en percentages). De normbedragen van de vrijwilligersregeling worden namelijk verhoogd naar € 1.900 per jaar en € 190 per maand. De uurbedragen van de vrijwilligersregeling veranderen vooralsnog niet. De fiscus wil half december een nieuwe versie van de bijlage publiceren waarin dit is aangepast.