U bent hier

Organisatie & Leidinggeven
Betere besluitvorming door real-time informatie?

Betere besluitvorming door real-time informatie?

Nemen organisaties betere beslissingen, en kunnen ze daardoor meer omzet genereren, als zij altijd over real-time informatie beschikken? Die vraag werd door softwareleverancier USoft aan verschillende managers voorgelegd.

Op dit moment werkt 36% van de managers uit het onderzoek in een data-gedreven organisatie. Dit zijn organisaties waarin het management strategische en tactische beslissingen neemt op basis van de data die de organisatie in huis heeft. 59% van de respondenten vindt echter dat real-time informatievoorziening (artikel) – oftewel: data die op ieder moment up-to-date zijn – noodzakelijk is voor organisaties om hun processen efficiënt te kunnen uitvoeren. Sterker nog: 67% van de respondenten denkt dat real-time informatievoorziening de komende jaren een steeds grotere rol gaat spelen binnen organisaties. Het zal volgens hen dé manier zijn om belangrijke, onverwachte en disruptieve veranderingen op de markt het hoofd te bieden.

Informatiesystemen koppelen

Belangrijk is dat organisaties leren hoe zij de waardevolle data die zij al in huis hebben, kunnen combineren. Hiervoor moeten informatiesystemen gekoppeld worden, en dergelijke projecten gaan zeker niet over één nacht ijs. Toch kan het lonen om hier nu al plannen voor op papier te zetten, want 68% van de managers uit het onderzoek is ervan overtuigd dat de besluitvorming (e-learning) binnen organisaties beter en efficiënter zal zijn als dit op basis van real-time informatievoorziening gebeurt.