U bent hier

OR & Medezeggenschap
Winnaar medezeggenschap 2023 bekend

Winnaar medezeggenschap 2023 bekend

Dit jaar is NXP Semiconductors Netherlands BV gekozen tot winnaar van strategisch overleg in de driehoek tussen toezicht, bestuur en medezeggenschap. De organisatie mocht daarom de Driehoek 3D Trofee van de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) van de Sociaal Economische Raad (SER) in ontvangst nemen.

De driehoek staat voor de drie partners: medezeggenschap, toezicht en bestuur. 3D staat voor dialoog, duurzaamheid en diversiteit en inclusie. De jury was het er unaniem over eens dat NXP Semiconductors Netherlands BV deze trofee verdiende, omdat de organisatie een goed gestructureerd en voorbereid overleg kent in zowel de eigen driehoek als binnen het grote internationale concern. Zo oordeelde de jury dat NXP Semiconductors een heel eigen medezeggenschapsstructuur en procedures heeft gevormd, gebaseerd op de Wet op de ondernemingsraden (WOR) en governance code.

Winnaar informeert werknemers tijdig 

Daarnaast prees de jury de opvallende rol van de voordrachtscommissaris, de professionalisering van de OR en het gehanteerde dialoogmodel. Door de toepassing van dit model worden de werknemers tijdig geïnformeerd en is het besluitvormingsproces transparant. Bovendien staan culturele inclusiviteit en duurzaamheid hoog op de agenda. NXP Semiconductors  liet daarmee de andere genomineerden, Holland Colours NV Emeia locatie Apeldoorn en het Spaarne Gasthuis, achter zich. Ook bij deze organisaties staat de dialoog centraal en passen ze de vorm van het overleg daarop aan.