In 2015 administratieve veranderingen voor ERD

Vanaf 1 januari 2015 gelden enkele administratieve veranderingen voor werkgevers die eigenrisicodrager (ERD) zijn voor de WGA-vast. Zo krijgen zij maandelijks nog maar één beslissing van UWV over het bedrag dat UWV die maand aan uitkeringen heeft uitbetaald.

Als uw organisatie eigenrisicodrager is voor de Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA), krijgt u tot nu toe elke maand voor elke (ex-)werknemer van uw organisatie die in de WGA terechtkomt, een aparte beslissing van UWV. Daar komt per 1 januari 2015 verandering in. U ontvangt dan per maand nog maar één bericht met daarin het bedrag dat UWV die maand aan uitkeringen heeft uitbetaald. Ook uitkeringen die met terugwerkende kracht zijn gewijzigd, zijn in dit ene bericht opgenomen.

Ook wijziging in betalingsregels

Naast het aantal beslissingen dat uw organisatie per maand ontvangt, wijzigen ook de regels voor het verwerken van betalingen. Per 1 januari bent u namelijk verplicht om bij elke betaling het betalingskenmerk te vermelden. Tot nu toe had het geen gevolgen als u dat niet deed, maar daar komt dus verandering in. Eigenrisicodragers worden hierover schriftelijk geïnformeerd door UWV.