U bent hier

Datagedreven HR

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier HR Rendement
Publicatiedatum: april 2021

Van onderbuikgevoel naar harde cijfers

Uw onderbuikgevoel liegt niet. Toch? Helaas: mensen nemen maar al te vaak beslissingen die amper onderbouwd zijn. Omdat emoties met ze aan de haal gaan, ze aannames doen of omdat ze domweg gehinderd worden door vooroordelen. En zo nemen talloze HR-afdelingen de verkeerde sollicitanten aan, voeren ze een inefficiënt verzuimbeleid en is hun personeelsbeleid verre van effectief te noemen.
Gelukkig zijn er data. Want cijfers liegen niet. Toch? U aarzelt misschien: veel mensen voelen nog een bepaalde angst voor data. In deze rubriek leest u er meer over. Onder meer over hoe u als HR-professional data voor u kunt laten werken door te analyseren en te rapporteren. Maar ook over de legio mogelijkheden waarvoor u data kunt inzetten, hoe u de hele organisatie mee krijgt om datagedreven te gaan werken, hoe u kunt sturen op getallen en hoe data kunnen helpen om het beste uit werknemers te halen en ze aan uw organisatie te binden.
Het oorspronkelijke dossier is tot stand gekomen in samenwerking met Irma Doze, directeur van AnalitiQs en No Ties, tel.: 06 43 09 32 18, e-mail: [email protected], www.analitiqs.com en www.­noties.nl