U bent hier

7.5 Follow-up

Dit artikel is eerder verschenen als Themadossier OR Rendement
Publicatiedatum: mei 2022

bepalen

Als de verkiezingsdagen ten einde zijn, zit uw werk als OR er nog niet op. U zult de uitslag moeten bepalen en communiceren, eventuele bezwaren moeten behandelen en de nieuwe OR heeft een goede start nodig.

Handmatig stemmen tellen is bij digitale verkiezingen niet nodig. Het systeem geeft met één druk op de knop de uitslag weer. Het systeem levert een proces-verbaal op dat als formele verkiezingsuitslag geldt.

Uitslag bekendmaken

verkiezingsapp

Uw OR kan de uitslag op verschillende manieren bekendmaken. Plaats bijvoorbeeld een bericht op intranet, verstuur een nieuwsbrief of gebruik een verkiezingsapp – als deze er is. In een hybride vorm kunt u posters ophangen met de uitslag en de foto’s van de nieuwe OR-leden. Vermeld hierbij altijd de bezwaarprocedure.

Verkiezingsuitslag een aantal maanden bewaren

pdf

De verkiezingsuitslag ontvangt u digitaal door middel van een proces-verbaal, dat meestal is opgeslagen als een pdf. Hoe lang uw OR deze pdf moet bewaren, staat in uw OR-reglement. Meestal is dit drie maanden.

Bezwaartermijn

week

Nadat de uitslag bekend is gemaakt aan alle betrokkenen, is er de mogelijkheid om bezwaar te maken. De termijn hiervoor staat beschreven in uw reglement. De meeste ondernemingsraden hanteren een bezwaartermijn van een week. De OR heeft daarna meestal een week de tijd om een gemotiveerde reactie te geven.