U bent hier

4. Hoe motiveert u de leden van uw projectgroep?

Dit hoofdstuk is eerder verschenen in Themadossier Management Rendement
Publicatiedatum: juli 2023

In ieder project zijn er tegenslagen en moeilijke momenten. Soms is dit bij de start van het project al het geval, maar ook gedurende het project zult u obstakels tegenkomen. U zult uw projectleden meermaals moeten motiveren, en communicatie is hierbij de sleutel tot succes.

onhaalbaar

Het is onwaarschijnlijk dat u en uw teamleden elke dag voor de volle 100% gemotiveerd met het project aan de slag gaan. Zeker na wat tegenslagen en teleurstellingen, bijvoorbeeld omdat een deadline of binnen het budget blijven onhaalbaar blijkt. Als de projectgroep tegen een probleem aanloopt waar u op dat moment geen oplossing voor ziet, kan de moed u in de schoenen zakken.

Een wisselende motivatie, en soms zelfs demotivatie, hoort bij de dynamiek van de meeste projecten. Accepteer dus dat dit vroeg of laat gebeurt.

Zoals u in het vorige hoofdstuk kon lezen, kunt u medewerkers het beste aanspreken op een manier die aansluit bij hun veranderkleur. Daarnaast geldt dat dezelfde taak kan motiveren of demotiveren, afhankelijk van de manier waarop u die communiceert. De taak om de blauwe knop in het leven te roepen, zou u als volgt kunnen formuleren voor elk van de...
Voor projectwerkzaamheden gelden dezelfde motivatietheorieën als voor reguliere werkzaamheden in organisaties. Maar juist omdat projecten bijzondere werkzaamheden kennen, is het belangrijk om hier extra aandacht voor te hebben. Eén van de hulpmiddelen hierbij is de piramide van Maslow. Door de jaren heen heeft deze theorie behoorlijk wat kritiek...