U bent hier

Leidinggeven aan levensfasen

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier MT Rendement
Publicatiedatum: september 2022

Vlieg elke levensfase weer anders aan

Als leidinggevende heeft u een flexibele opstelling nodig om uw medewerkers goed te kunnen managen: u heeft immers te maken met werknemers van jong tot oud. Om uw team zo goed mogelijk bij te staan en te motiveren, is het handig om rekening te houden met de generatie of levensfase waarin een werknemer zich bevindt. Een jonge werknemer aan het begin van zijn loopbaan heeft veel nieuwe ideeën, de ander bevindt zich in de tropenjaren met jonge kinderen en een derde wil zijn kennis overdragen.
Pas wel op voor stereotypen. Zo is niet elke jonge werknemer een feestbeest, ziet niet elke dertiger een gezinssituatie zitten en is niet elke oudere werknemer minder vaardig met technologie. Deze rubriek bespreekt hoe u werknemers in een bepaalde levensfase kunt herkennen, wat de grootste uitdagingen zijn voor u als manager en hoe u werknemers uit een bepaalde fase optimaal kunt benutten.
Het oorspronkelijke dossier is tot stand gekomen in samenwerking met ­Wouter Fioole, spreker en trainer bij Management by het boekje, tel. 06 14 35 11 20, e-mail: [email protected], www.wouterfioole.nl