U bent hier

Teams aansturen

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier MT Rendement
Publicatiedatum: november 2019

Bouwen aan én op effectieve teams

Als manager leidt u één of meerdere teams. Dat kunnen afdelingen binnen uw organisatie zijn of teams die voor een speciale gelegenheid bij elkaar zijn gezet. U bent niet alleen de leidinggevende van de individuele teamleden, maar het is ook aan u om ervoor te zorgen dat het team een groep vormt en samenwerkt. Alleen zo behaalt u uw doelen. Maar dat is nogal een uitdaging, zorgen dat werknemers samen een geoliede machine vormen.
Deze rubriek neemt u mee in verschillende scenario’s, van een ‘vast’ tot een tijdelijk team en van een team waar u vanaf de start leiding aan geeft tot een team waar u als leidinggevende middenin valt. Ook virtuele teams komen aan bod. Daarbij is een goede communicatie extra belangrijk, omdat de teamleden met elkaar werken op afstand. Als leidinggevende bent u al baas, maar met de tips uit deze rubriek wordt u baas boven baas.
Het oorspronkelijke dossier is tot stand gekomen in samenwerking met Jos Huijser, human capital expert bij HRD Groep, e-mail: jos@­hrdgroep.nl, www.hrdgroep.nl