U bent hier

Integrated reporting

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier FA Rendement
Publicatiedatum: april 2021

Een slim, slank en transparant verslag

Het klimaat wordt steeds belangrijker, voor de mens, de overheid en ondernemingen. En in tegenstelling tot wat velen denken hoeft duurzaamheid geen bakken met geld te kosten. Duurzaamheid en financiële gezondheid gaan juist hand in hand. Dit is ook een van de doelstellingen van Integrated Reporting.
Integrated Reporting is een nieuwe vorm van verantwoorden waarbij de waardecreatie en impact van een onderneming centraal staan. Bovendien geeft het antwoord op de vragen die de maatschappij stelt: in plaats van een inzicht in de cijfers willen mensen inzicht in dat wat uw onderneming heeft gepresteerd. Een geïntegreerd jaarverslag weerspiegelt de organisatiestrategie en laat op een transparante manier zien hoe uw onderneming presteert, welke invloed deze heeft op haar omgeving en wat de risico’s zijn waaraan die is blootgesteld. In dit kader mag het onderwerp ‘Core and More’ niet ontbreken. Hierbij ligt de focus op het slimmer en slanker verslag leggen.
Deze rubriek is bedoeld als opstap voor de praktische toepassing van Integrated Reporting, ‘Core and More’, duurzaamheid en limited assurance. Naast een theoretische achtergrond zit deze rubriek vol met praktijkvoorbeelden, zodat u kunt zien hoe verschillende ondernemingen (van klein tot groot) dit aanpakken.
Het oorspronkelijke dossier is tot stand gekomen in samenwerking met dr. Ferdy van Beest. Hij is Directeur Data Proposities en Integrated Reporting bij Flynth adviseurs en accountants, e-mail: [email protected], www.flynth.nl.