U bent hier

Pensioen en AOW

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier HR Rendement
Publicatiedatum: juli 2020

Nieuwe regels voor een verdiende rust

Voor veel werknemers is een goed pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Het huidige pensioenstelsel heeft echter te kampen met de nodige problemen: dalende rente, stijgende levensverwachting, hoge pensioenleeftijd en dreigende pensioenkortingen. De laatste jaren hebben het kabinet en sociale partners daarom hard gewerkt aan het sluiten van een pensioenakkoord. Nu alle partijen akkoord zijn, kan er gewerkt gaan worden aan het omzetten van de plannen in wetgeving. Wat betekent het pensioenakkoord voor het pensioen van werknemers? Welke rol gaat de werkgever daarin spelen?

Het kabinet en de sociale partners geven in ieder geval aan dat het nieuwe stelsel de pensioenen persoonlijker en transparanter maakt. In deze rubriek komen alle wijzigingen aan bod. Om de verschillen duidelijk te maken, zoomt de rubriek ook uitgebreid in op het huidige pensioenstelsel. 

Het oorspronkelijke themadossier is tot stand gekomen in samenwerking met Corry van Herpen en Marin van Esterik van Triple A – Pensioen Perspectief, www.pensioenperspectief.nl