U bent hier

Werken met Power BI

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier FA Rendement
Publicatiedatum: oktober 2022

Stap voor stap van data naar dashboard

Ondernemingen bezitten tegenwoordig meer data dan ooit. De verkoop van een product of dienst leidt tot data over de klant, de omzet, de doorlooptijd van aankoop tot levering en ga zo maar door. Met Business Intelligence (BI) kunt u veel meer met deze data. BI omvat alle processen die nodig zijn om werknemers structureel te voorzien van inzichten die bijdragen aan het behalen van doelstellingen die vallen binnen de bedrijfsstrategie.
Met behulp van BI-software zoals Power BI kunt u dashboards en rapportages opzetten om het voor de eindgebruikers eenvoudiger te maken beslissingen te nemen op operationeel, tactisch en strategisch niveau. In deze rubriek leest u welke vijf cruciale stappen nodig zijn om door middel van BI alle werknemers te helpen om betere beslissingen te nemen die zorgen voor meer omzet, betere efficiency en een betere positie ten opzichte van de concurrent.
Het oorspronkelijke dossier is tot stand gekomen in samenwerking met Drs. Waldemar de Haas. Hij is eigenaar van Power BI Knowledge (www.leerpowerbi.nl) en heeft meer dan vijf jaar ervaring als Microsoft Certified trainer op het gebied van Power Business Intelligence. Met zijn bedrijf biedt Waldemar naast het verzorgen van trainingen ondersteuning bij het implementeren van Power BI.