U bent hier

Bewaarplicht/archiveren

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier Salaris Rendement
Publicatiedatum: april 2020

Moeten maar ook willen archiveren

Archiveren is vaak een onderbelicht thema in de bedrijfsvoering. Het is veelal ‘een vak’ dat in een sfeer van stoffigheid en geheimzinnigheid wordt beoefend op donkere locaties in de kelder van een kantoorpand of op harde schijven in datacenters. In de collectieve beleving is archiveren altijd een activiteit waar u zelf nooit tijd voor heeft, maar waar u zich steevast over beklaagt omdat het nooit is geregeld zoals u dat zou willen. Dat kan gelukkig ook anders.

Deze rubriek zet alle aspecten rondom archivering voor u op een rij én vertaalt die met praktische handvatten naar de praktijk. Zo weet u straks precies wat u op grond van de wet- en regelgeving moet bewaren, hoelang u dat moet bewaren en hoe u uw gegevens moet beveiligen – zowel digitaal als op papier.

Het oorspronkelijke themadossier is tot stand gekomen in samenwerking met Marloes de Bruin, Juul Dresen, Nick Martijn, Jeroen Tegelaar en Eva Zeilstra. Ze zijn adviseurs bij data specialist CRANIUM Nederland, e-mail: [email protected], tel: (030) 753 14 59, www.cranium.eu/nl.