U bent hier

MVO

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier FA Rendement
Publicatiedatum: juni 2019

Groene cijfers voor een schoon geweten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), dat levert vanuit financieel oogpunt toch weinig op? Mis! Het resultaat van MVO in de bedrijfsvoering opnemen heeft zowel een direct als een indirect effect op de financiële resultaten van uw onderneming. Denk aan energiebesparende maatregelen die lagere stook- en elektriciteitskosten opleveren. Of wat dacht u van papier in de ban doen door over te stappen op e-factureren en te vergaderen zonder printjes? Een groene bedrijfsvoering kan dus bijdragen aan net zulke groene cijfers voor uw onderneming.

Maar MVO gaat om meer dan alleen de omzet verhogen. Met MVO draagt uw onderneming haar steentje bij aan de maatschappij. Zo zou zij zich verantwoordelijk moeten voelen voor de arbeidsomstandigheden in de productieketen van leveranciers. Deze rubriek praat u bij over wat er komt kijken bij een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering.

Het oorspronkelijke themadossier is tot stand gekomen in samenwerking met MVO Nederland, e-mail: con[email protected], website: mvonederland.nl, Twitter: @MVO_NL