U bent hier

Bijzondere BTW-regelingen

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier Fiscaal Rendement
Publicatiedatum: augustus 2021

Wijzer in complexe BTW-zaken

Als ondernemer komt u er niet onderuit, het betalen van BTW. Het lijkt allemaal zo simpel, de door u in rekening gebrachte BTW minus de door u betaalde BTW draagt u af. Was het allemaal maar zo simpel. Door de vele regels en vooral de verschillende uitzonderingen die hierop gemaakt worden en natuurlijk niet te vergeten de rechtspraak is het niet even een kwestie van die aangifte snel invullen en wegsturen. Er zijn een heleboel lastige onderdelen te noemen die spelen bij de BTW. Toch verwacht de fiscus een foutloze aangifte.

Deze rubriek zet een groot aantal specifieke regelingen voor u op een rijtje, zodat u precies weet waar u op moet letten bij (grensoverschrijdende) BTW-zaken. Dit verkleint de kans dat u nog fouten maakt bij de BTW-aangifte. En dat scheelt u dan natuurlijk weer een naheffing en eventueel een boete.

Het oorspronkelijke dossier is tot stand gekomen in samenwerking met de deskundige belastingadviseurs van Van Vilsteren BTW Advies, e-mail: [email protected], tel: (085) 040 3220, www.btwadvies.com.