U bent hier

Diversiteit en inclusie

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier HR Rendement
Publicatiedatum: oktober 2021

Hoogste tijd voor diversiteitsbeleid

Organisaties willen vaak midden in de samenleving staan, maar het personeelsbestand en personeelsbeleid zijn hier niet altijd een goede reflectie van. Met een diversiteits- en inclusiebeleid probeert u daar als HR-professional verandering in aan te brengen. Bij dit beleid streeft u naar een diverse personeelssamenstelling en een organisatie die ruimte biedt voor verschillen tussen mensen. Zo wordt het talent op de arbeidsmarkt beter benut en kan uw organisatie beter gaan functioneren.
Voor u zich stort op diversiteits- en inclusiebeleid, doet u er goed aan om in kaart te brengen waarom dit thema belangrijk is voor uw organisatie. Vervolgens is het aan u om te onderzoeken hoe u uw streven naar een diverse personeelssamenstelling omzet naar een effectief beleid. In deze rubriek leest u hoe uw organisatie diversiteitsbeleid in de praktijk brengt, welke voordelen dit heeft en op welke valkuilen en risico’s u bedacht moet zijn.
Het oorspronkelijke dossier is tot stand gekomen in samenwerking met Barbara Bos, eigenaar van All Aboard, trainer en adviseur op het gebied van diversiteit en inclusie, e-mail: [email protected], www.all-aboard.nl