U bent hier

Invloed leefstijl

Deze rubriek is eerder verschenen als Themadossier Arbo Rendement
Publicatiedatum: juli 2022

Gezonde werknemer voorkomt verzuim

Uw organisatie heeft profijt van een gezonde werknemer. Het is echter niet toegestaan om direct in te grijpen of zelfs te straffen bij ongezond gedrag van een werknemer. Tegenwoordig staan werknemers er wel voor open dat uw organisatie hun gezondheid stimuleert met bijvoorbeeld voorlichting, het aanbieden van diverse mogelijkheden om de gezondheid te verbeteren en het maken van beleid. Hierbij is ook een belangrijke rol weggelegd voor u als arboprofessional of preventiemedewerker.
Deze rubriek geeft u meer informatie over de mogelijkheden die een werkgever heeft om werknemers te stimuleren gezond te leven. Daarbij komt de rol van de arboprofessional en preventiemedewerker uitgebreid aan bod. Uiteindelijk moet dit zorgen voor gezondere werknemers en minder verzuim in uw organisatie.
Het oorspronkelijke dossier is tot stand gekomen in samenwerking met Alien Oelen-Jurjens, eigenaar van A Plus Opleidingen en specialist op het gebied van gezondheid, vitaliteit en veiligheid, e-mail: [email protected], www.aplusopleidingen.nl